Gaisro klasės automobilyje

2 min skaitymo

Lengvajame automobilyje gaisras gali kilti įvairiose vietose, o degių medžiagų jame tikrai netrūksta. Todėl laiku neužgesinus ugnies židinio gali supleškėti visas automobilis. 

Klaidinga manyti, kad automobilyje dega tik tepalas ir degalai, t.y. B klasės degiosios medžiagos. Daug didesnę degių medžiagų dalį sudaro A klasės medžiagos, t.y. elektros laidai, elektroninės detalės, sėdynės, salono apdaila, panelės, kilimėliai, padangos ir t.t.  

A degiosios medziagos:                    

  • visos plastikinės kėbulo detalės, elektros instaliacija, prietaisų skydelis,
  • automobilio sėdynės, visa salono apdaila, akumuliatorius,
  • padangos, bagažinė, kilimėliai, žibintai

B degiosios medžiagos:

  • variklio tepalai, kuro bakas

NAUDINGA INFORMACIJA

TAIP PAT SKAITYKITE

TECHNINĖ PRIEŽIŪRA

2 min skaitymo

Pasibaigus patikros galiojimo laikui: Vizualiai nustatoma, ar nepažeista žarna, žarnos antgalis, korpusas, vožtuvas, ženklinimas.

Techninė priežiūra

5 min skaitymo

Renkantis gesinimo būdą svarbu žinoti kokia gesinimo priemonė yra veiksminga atitinkamai gaisro klasei ir ugnies židiniui. Pateikiame lentelę, kuri padės pasirinkti teisingai:

Rekomendacijos

4 min skaitymo

Jei turite ReinoldMax gesintuvą ar Jus domina informacija kur jį galėtumėte įsigyti, atlikti patikrą ar papildyti, galite kreiptis į artimiausią mūsų partnerį visoje Lietuvoje ir Jums bus suteikta detalesnė informacija bei atitinkamos paslaugos. 

PRIEŽIŪRA

5 min skaitymo

Nuo gesintuvo nuimamas laikiklis, išsukamas purkštukas arba žarnos sąranka. Vizualiai nustatoma, ar nepažeista žarna, žarnos sandarinimo tarpinė, purkštukas.

https://merseta.lt/gaisro-klases-automobilyje

Nukopijuota!